برای احداث و تولید یک بنا از مواد و مصالح و فرآورده‌های طبیعی و مصنوعی (ساخته شده در کارخانه) که به شکل خام و ساده یا ترکیب شده در کارخانه یا در محل ساخت تولید می‌گردند، استفاده می‌شود عمران.

به منظور ترسیم جزئیات نقشه‌های اجرایی و معماری، آشنایی با مواد و مصالح ساختمانی و علائم اختصاری آن‌ها اامی است. تولید و استفاده از این مصالح، هزینه‌های زیادی را برای سازندگان و مصرف‌کنندگان به دنبال دارد و علاوه بر این می‌تواند صدمات جدی را به محیط زیست وارد کند. در گذشته، معمارانی ایرانی جهت صرفه‌جویی در هزینه و انرژی از مصالح بوم‌آورد و امکانات ساخت استفاده می‌نمودند.

 

ایزوگام

شن

انواع آجر

مواد و مصالح از لحاظ جنس

طبقه‌بندی مواد و مصالح از نظر جنس بدین شرح می‌باشد:

الف مصالح ساده:

این مصالح عبارتند از: فرآورده‌های معدنی، طبیعی یا مصنوعی که از یک جنس و یا مواد مشابه تشکیل شده باشند مثل سیمان، شن، ماسه، کاشی، تیرآهن، بلوک و …

در اشکال بعد نمونه‌هایی از مصالح ساده به تصویر کشیده شده است.

کیسه‌های سیمان

آهک

کاشی

ماسه

بمصالح مرکب:

به فرآورده‌های معدنی، طبیعی یا مصنوعی که از چند نوع ماده‌ی داخلی تشکیل شده باشند، «مصالح مرکب» می‌گویند؛ مانند ایرانیت، ایزوگام، ملات‌ها، بتن، آردوازها و …

 

 

 

 

انواع مصالح از لحاظ چگونگی تولید

الف) مصالح پیش ساخته:

به مواد و مصالحی که ابتدا در کارخانه تولید شده‌اند و سپس آن‌ها را به محل اجرا آورده و استفاده کرده‌اند، «مصالح پیش‌ساخته» می‌گویند؛ مانند کاشی، سرامیک، آجر، سفال، تیرچه و بلوک، قیرگونی، آسفالت آماده و قطعات بتنی.عمران

در ۲ شکل بعدی ۲ نمونه از این مصالح آورده شده است.عمران

ب) مصالح درجا:

این مصالح در محل ساخت، تهیه و تولید می‌گردند مثل بتن درجا، ملات‌ها، قیرگونی درجا، اسکلت و چهارچوب‌های درجا

نمونه‌ای از این مصالح را نیز در شکل بعدی می‌توانید مشاهده کنید.عمران

انواع مواد و مصالح ساختمانی از نظر منشأ و کاربردشان

لازم به ذکر می‌باشد که شکل هر قسمت پس از توصیح آن، آورده شده است.

الف مصالح طبیعی:

این مصالح شامل مواد معدنی موجود در طبیعت می‌باشد مثل ماسه، خاک‌‎ها به خصوص خاک رُس و مصالح سنگی.عمران

ب چسباننده‌ها:

به مواد معدنی یا مصنوعی که باعث چسباندن ذرات مواد و مصالح دیگر به هم می‌شوند، «چسب» می‌گویند مانند قیر.

ج ملات‌ها:

مواد مرکب چسبنده که از ترکیب یک ماده‌ی حلّال یا چسب ساختمانی مثل آب و ذرات پرکننده ایجاد می‌شوند را ملات می‌نامند؛ مانند ملات کاه‌گل، گِل رُس، شفته آهک، ماسه آهک، گچ و خاک، ماسه سیمان و باتارد.

پروژه ساختمانی عمران

  • خاک‌ها

به مواد معدنی متراکم یا غیرمتراکم با ذرات جامد و جدا از هم که حفرات حاوی گاز و مایع به خصوص آب داشته باشند، «خاک» می‌گویند. به طور کلی می‌توان خاک‌ها را به دسته‌ی چسبنده (مثل رُس معمولی و گِل اُخرا) و غیرچسبنده (مثل لای) طبقه‌بندی کرد.

کاربرد: از رُس معمولی در صنایع آجر، سفال، سیمان، کاشی و سرامیک‌سازی، ملات گچ و خاک و از رس مرغوب در ظروف چینی، لکه‌گیری و همچنین از رس رنگین نیز در صنایع مجسمه‌سازی استفاده می‌کنند.

  • گچ

فرآورده‌ای از ماده‌ی خام سنگ‌گچ طبیعی که حاصل پخت و آسیاب در دمای ۱۶۰ تا ۱۸۰ درجه‌ی سلسیوس است، به عنوان «گچ ساختمانی» شناخته می‌شود. این فرآورده نوعی پودر سفید رنگ می‎‌باشد که در صورت ترکیب با آب به شدت سخت می‌گردد.

کاربرد: از جمله کاربردهای رایج گچ می‌توان به این موارد اشاره نمود: ساخت ملات‌های گچی ساده و مرکب از گچ و خاک یا سیمان یه به همراه الیاف‌های طبیعی و مصنوعی، احجام و اَشکال گچ‌بری شده، شکسته‌بندی و دندانپزشکی، پر نمودن فضاهای خالی در امور ساختمانی و درز انقطاع، پایدارسازی موقت شمشه و ترازها، ساخت دیوارهای ظریف، طاقچه‌ها، سقف‌ها و طاق ضربی.

  • سیمان

فرآورده‎‌ای تشکیل شده از مواد خام سنگ آهک و رُس به میزان مشخص که حاصل اختلاط، کلینکر (پخت) و آسیاب در حرارت ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ درجه‌ی سلسیوس در کوره است. این فرآورده به سیمان آبی شهرت دارد که نوعی پودر سبز، قهوه‌ای یا سیاه است و پس از ترکیب با آب، سفت و سخت می‌گردد. سیمان در برابر آب و رطوبت، پر استحکام و مقاوم است. سیمان از جمله مواد چسبنده‌ای به شمار می‌آید که در هوا و داخل آب گرفته می‌شود و دارای انواع گوناگونی است.

انواع سیمان:

امروزه سیمان در انواع و رنگ‌های گوناگون و با خواص مختلفی ساخته شده و به بازار عرضه می‌گردد که شناخته‌شده‌ترین آن‌ها سیمان پرتلند است که براساس استاندارهای ایران به ۵ نوع تقسیم می‌گردد و کدام دارای کاربردی متفاوت می‌باشند.

همچنین از دیگر انواع سیمان می‌توان به سیمان رنگی، سیمان سفید، سیمان برقی، سیمان طبیعی و سیمان ممتاز اشاره نمود.

پروژه ساختمانی عمران

کاربرد:

تهیه‌ی ملات‌های ساده و مرکب سیمانی (گچ و سیمان، ماسه و سیمان، آهک و سیمان و…)، موزائییک‌های

ماسه‌ سیمانی، تولیدات بلوک‌های سقفی و دیواری، بتن‌های متنوع با شن و ماسه، ساخت انواع سازه‌ها،

پل‌ها، حوضچه‌ها و… و همچنین عملیات اجرای شالوده‌های ساختمانی و اسکلت‌های بتنی و نماسازی.

کاربرد: در تهیه‌ی تمامی ملات‌ها و چسب‌های آبی، مصرف آب اامی است.

از دیگر کاربردهای آن می‌توان به مواردی همچون شکل‌پذیری مصالح پیش از پخته شدن، تهیه و ساخت بتن‌ها،

مراقبت و نگهداری از مصالح ساختمانی ساخته شده از سیمان یا آهک، مصارف انسانی، درمانی و گیاهی و

همچنین شست‌وشو اشاره نمود.

نکته: به منظور تهیه‌ی ملات‌های مختلف به ویژه بتن، بایستی از آب آشامیدنی بهره گرفت چون ناخالصی‌های

موجود در آب ممکن است در گیرش سیمان و مقاومت بتن تأثیر نامناسبی بگذارد و باعث بروز لکه‌هایی در

سطح بتن و حتی زنگ‌زدگی آرماتور داخل بتن گردد.

  • شیشه

شیشه فرآورده‌ای است حاصل از آسیاب ماسه سنگ‌های طبیعی و ذوب پودر سیلیس و تصفیه‌ی ناخالصی‌ها که می‌تواند ماده‌ای کاملاً شفاف یا نیمه شفاف و یا منعکس‌کننده باشد.


موضوعات عمومی مصالح ,سیمان ,مواد ,طبیعی ,انواع ,آب ,مواد و ,و مصالح ,این مصالح ,طبیعی و ,گچ و ,فرآورده‌های معدنی، طبیعیمنبع

دکوراسیون آشپزخانه

دکوراسیون داخلی و رنگ ها

دکوراسیون داخلی

اهمیت طراحی وب سایت در دنیای امروز

وردپرس چیست؟

صنعت ساختمان

استخدام

مشخصات

آخرین جستجو ها

آپس سیتی کارتون فن عاشقانه قیمت يونوليت سقفی قطره آهن باعث پوسيدگي دندان ميشود ؟ نقاشی ساختمان مووی خدمات آموزش آرایشگری بانوان بهترین سایت فروش تردمیل آنلاین